Danish Endurance
Championship

10/10/24

DEC - Danish Endurance ChampionshipFire teams kunne erobre den sidste titel inden årets allersidste langdistanceløb
Gennem hele 2024-sæsonen blev der sammenlagt kørt race i godt et halvt døgn i Danish Endurance Championship. Men alligevel var det først i årets allersidste løb på Padborg Park, at mesterskabet i den sidste division blev afgjort.

Fire mandskaber var i spil efter de ni forudgående løb, og alle havde en reel chance for at sikre sig mesterskabet. Fra Dan Agro Racings hvide Peugeot 308 TCR med Kaare Frogne, Roskilde, på førstepladsen til den bedst placerede af Sally Racings to Cupra TCR-racere på fjerdepladsen var der 27 points forskel. Og der var 30 point på højkant i det sidste løb.

Viktor Nielsen og Marcus Terkilsen tog finalesejren i DEC3, men det rakte kun til en tredjeplads i mesterskabet for Sally Racings delebil.
(Foto: Stumpphoto)

Sidstnævnte bil var denne gang kørt af Victor Nielsen/Markus Terkilsen, Brønderslev/Horsens, og de to unge kørere gjorde alt, hvad de kunne, da de vandt DEC3-divisionen i løbet. Men det var ikke nok for dem til at tage titlen, for af de tre andre mandskaber var det kun Dan Agro Racings Marco Dahl, Aarhus, som blev ramt af uheld. En punktering sendte hans gule og blå Peugeot 308 TCR ud i sandet, ud af løbet og ned på fjerdepladsen i tabellen.

Finaleløb med to forskellige skæbner. Marco Dahl (312) havde i sandkassen efter en punktering. Stefan Lorenzen/Niels Nyboe tog DEC3-mesterskabet med en andenplads i løbet

Det blev i stedet en tæt kamp mellem Storm Developments Audi RS3 LMS med Stefan Lorenzen/Niels Nyboe, Aalborg/Ringe, og Kaare Frogne. I hvert fald indtil det obligatoriske pitstop. Her skulle Kaare Frogne på baggrund af sin sejr i det foregående løb tilbringe halvandet minut, hvilket var godt et halvt minut mere end det, som Audi-holdet skulle gøre ved deres skifte. Dette byttede rundt på deres interne rækkefølge, og derfor kunne Stefan Lorenzen/Niels Nyboe sikre sig DEC3-mesterskabet med blot ét points forspring.

Mestrene i de fire andre divisioner var kendte inden finaleweekenden.

Kevin Victor Rasmussen/Michella Rasmussen, Lejre/Roskilde, havde sikret sig DEC1-titlen i deres VW Polo, mens den nye familiekonstellation Tim Søndergaard/Mikkel Søndergaard, Holbæk/Frederikssund, med deres Peugeot RCZ vandt DEC2-divisionen. Michael Nielsen, Vejle, tog med sin BMW M4 GT4 titlen i DEC4-divisionen for tredje år i træk, mens Torben Ingerslev/Kevin Rossel, Struer/Vejle, i deres Ferrari 488 Challenge Evo sejrede i DEC5-divisionen.