Legends Car Cup

Kevin Verner vandt DM finalen

10/10/24

Legends Car CupAutoforum Racing Team Silkeborg og Kevin Verner sluttede sæson 2024 i Legends Car Cup Danmark på toppen.

Det silkeborgensiske hold har sæsonen igennem kæmpet med omkring mesterskabstitlen, men var også det hold som alle gerne ville slå, da Verner vandt 2023 titlen.

De gik ind til DM finalen på Padborg Park med 11 point op til den mesterskabsførende, så de vidste på forhånd, at gaskablet skulle holdes stramt hele weekenden.

(Foto: Motorsporten.dk)

Det var også Kevin som startede weekenden på bedst mulige måde, med hurtigste tid i træningen. Derfor var håbet også at kunne tage den fart med ind i kvalifikationen.

Det lykkedes ikke helt, da den største mesterskabskandidat ramte den perfekte omgang, og satte bedste omgangstid foran Kevin Verner. Dermed var forskellen udbygget til 14 point.

Med 19. startposition til løb 1, var det bare med at komme fremad i feltet, og score så mange point som muligt.

Det blev til en forrygende start på løbet, og på få omgange var Kevin oppe i top-3, og kunne se førstepladsen køre lige foran.

Netop som han var ved at gøre klar til angreb, kom der Safety Car på banen, da en anden bil var kørt i sandet, og derfor måtte hele feltet ned i fart, og køre pænt på en lang række.

Mange, inklusiv Kevin Verner, troede at løbet faktisk ville slutte bag Safety Car. Men nej, det blev givet frit, så der var en omgang plus to sving at køre. Kevin tog chancen på vej ind i det sidste sving, og forsøgte at overhale udenom, med tre biler ved siden af hinanden. Og fra at være toer, kom han desværre over målstregen som treer – med den mesterskabsførende som vinder af løbet.

Så var vi oppe på 19 points forskel.

Søndag eftermiddag, skulle weekendens andet løb køres, og her startede Verner toer.

De første omgange af løbet, satte Kevin den (mesterskabs)førende under meget hårdt pres, og efter nogle omganges forgæves forsøg, lykkedes det endelig at komme forbi, og køre sejren hjem.

Så var vi nede på 16 points forskel igen.

Finalen skulle igen startes på P2, men det skulle blive sæsonens nok mest seværdige løb, hvor de to kørere i mesterskabstoppen kørte hjul mod hjul, omgang efter omgang. Kevin havde snuden på den røde og sorte Legend Cup racer med startnummer 512 på døren forrest det meste af tiden, og efter 14 hæsblæsende omgange, var det også ham som krydsede målstregen først, og kunne tage på vinterferie med den største løbspokal.

Det var dog fætter Joachim Lee Holmstoel der endte sæsonen med at tage mesterskabstitlen foran Kevin Verner. Men de to familiemedlemmer har kæmpet gang på gang, sæson efter sæson, hjul mod hjul, med stor respekt mellem de to.

Så teamet vil gerne sige mange tak for kampen til Joachim, og tillykke med titlen – du var bare den marginalt hurtigste i år, ligesom vi var sidste år – og vi ser frem til mange gode kampe igen næste år.

Kevin Verner og Autoforum Racing Team Silkeborg vil også gerne takke alle de andre konkurrenter i feltet, for mange tætte dueller gennem året. Der skal også lyde en stor tak til alle dem som har bakket op omkring holdet, og gjort det muligt at kæmpe med helt oppe i front igen i år.

Og til sidst, skal der også lyde en tak til de officials, som bruger så mange weekender om året, på at vi kan køre racerløb, og hygge os med det.

ARTS og Kevin Verner skubber nu bilen ud i salgslokalet i Silkeborg, så kunderne kan beundre racerbilen i de næste mange måneder – og så er der for øvrigt en helt spritny bil på vej til 2025 sæsonen, så vi kan komme tilbage, helt på toppen af Legend Car serien herhjemme i Danmark.