Race som i gamle dage på Ring Djursland

Historisk
09/09/24

Der var race som i gamle dage, da de historiske bil og mc klasser aflagde deres årlige besøg på Ring Djursland.

I banens første år var Volvo / Cortina klassen den store publikumsmagnet og de svenske og engelske biler var tilbage i 65 klassen, hvor de også fik selskab af biler fra "den lille standardvogns klasse" som Mini Cooper, Fiat Abarth og Hillman og Sunbeam Imp, samt et pat GT biler.

Frederk Krarup Nielsen kørte sin røde nostalgibombe frem til to tredjepladser i 65 klassen.
(Foto: Ib Trebbien)

I det blandede felt var Verner Nielsens Marcos 1800 GT ikke overraskende hurtigste ekvipage med tre heatsejre ud af tre. Resten af feltet fulgte i respektful afstand, anført af Bengt Thøgersen i Ford Lotus Cortina, Frederik Krarup Nielsen i Volvo 544 og Mark Juelshøj i Austin Mini Cooper.

71 klassen bød også på gamle kendinge som Alfa Romeo GTA, Ford Escort, BMW 2002, Ford Mustang og NSU TT. Heatsejrene i denne klasse gik til Rasmus Sørensen i Alfa Romeo GTAm 1750 og Mikkel Mikkelsen i Opel Kadett Rallye 1900.

Jan Heiselberg har i en årrække været en vanevinder i klassen, der dækker årene mellem 76 og 90. Det blev der ikke ændret på i weekendens løb, hvor han vandt og satte hurtigste omgangstid alle tre heat med sin BMW M3.

Hos de historiske formelbiler var Jannik Sadolin en hurtig starter, men det var Claus Møller, der hver gang krydsede målstregen i front. Begge kørere sad i en Reynard SF87.