Aquila F1000
16/07/24

Aquila Formula 1000Femte runde af Aquila Formel 1000, Nordens førende entry-level-serie i formelbilsløb, blev i weekenden afgjort under det traditionsrige Västkustloppet i Falkenberg.

(Foto: Bengt-Åce Gustavsson - racefoto.se)

Det var juniorerne, der viste hvad de duede til, ved Aquila Formel 1000's andet besøg på Falkenberg Motorbana i denne sæson. I kvalifikationen trådte mesterskabs-udfordreren i Junior-RM, Viktor Karlsson, frem og sikrede pole position.

I weekendens første løb var det dog igen Richard Olson, der viste sig at være stærkest; den mesterskabsførende vandt løbet foran Viktor Karlsson. Med endnu en sejr og en tredjeplads bliver Richard den bedste junior i Falkenberg og udbygger føringen i mesterskabet.

- Det var en rigtig god weekend i Falkenberg. Dejligt at forlade banen med to sejre, nu hvor sommerferien starter. Der er nogle fejl i weekenden, som jeg skal gennemgå, for at være så forberedt som muligt til Gelleråsen om en måned, siger Richard Olson.

Alex Gustafsson havde den hidtil bedste weekend i sin karriere på en racerbane. Crosskart-køreren, der skiftede til baneløb sidste år, tog tre podier i Falkenberg, inklusive sin første løbssejr nogensinde, i det andet løb. Gustafsson er nummer to i mesterskabet, tre point foran en jagende Viktor Karlsson.

Alexia Danielsson, der missede sidste stævne på Ljungbyhed, havde en rigtig stærk weekend i Falkenberg. Hun kvalificerede sig som nummer fire fredag, og fulgte det op med en femte- og sjetteplads lørdag. I søndagens løb kæmpede Danielsson om podiet, inden hun blev tvunget til at trække sig.

Oscar Mellstig og Fredrik Lindholm jagter fortsat lige uden for top tre i tabellen, med flere solide løb i Västkustloppet. Louise Larsson og Embla Larsson, begge rookies i Aquila Formel 1000, sluttede weekenden stærkt af med at slutte i top ti i det sidste løb.

Blandt seniorerne var den regerende mester Kevin Suenson, som mange gange før, topscorer. Men denne gang mødte danskeren hård modstand fra juniorerne, og Kevin stod uden sejr i Falkenberg. I Seniormesterskabet øgede Suenson marginen ned til Andreas Skatteboe og Johan Varland.

- Det gik ikke 100 %, som vi ville i weekenden. Men vi fik stadig point i alle løb, og det var det, vi sigtede efter, siger Kevin Suenson.

Efter et intenst forår og sommer holder Aquila Formel 1000 nu en måneds sommerpause, inden mesterskabet begynder efterårssæsonen den 9.-11. august, sammen med SSK-serien på Gelleråsen i Karlskoga.