Nordic 4

Hattrick sikrer Mathias Bjerre Jakobsen føring i Nordic 4-mesterskabet

Nordic 4
16/07/24

Nordic 4Den københavnske racerkører dominerede den danske talentklasse i weekendens løb på Falkenberg Motorbana i Sverige.

(Foto: Grippo)

Selvom den 17-årige racerkører aldrig før havde kørt så meget som en omgang på banen, var han og teamkammeraterne fra STEP Motorsport hurtigst fra start. I kvalifikationen var Mathias Bjerre Jakobsen blot 0,020 sekund fra pole position, så der var lagt op til tæt racerløb på den korte, svenske bane.

Regnen havde skyllet asfalten våd, da Nordic 4-feltet lørdag kørte det første af weekendens tre løb. Mathias fik en drømmestart og var hurtigt forrest i feltet. Her blev han helt til målstregen, selvom det var alt andet end et let løb med begrænset vejgreb og overhalinger af langsommere kørere.

Søndag formiddag var asfalten tør, men oprydning efter et oliespild fra en bil tidligere på dagen betød at banen var støvet af olieabsorberende grus. På trods af de udfordrende forhold fik Mathias atter en god start og skød frem i feltet, hvor han i løbet af få omgange kunne bringe sig selv i front. Bag ham var to af teamkammeraterne, og sammen kørte de til målstregen i højt tempo.

Med så stærke resultater kunne Mathias starte finaleløbet fra pole position, og selvom en enkelt konkurrent bød sig til fra start, gik der ikke længe før han igen førte sine to teamkammerater mod sin tredje sejr - og en historisk 1-2-3 til STEP Motorsport.

- Det har været en fantastisk weekend, hvor alt bare har fungeret efter planen. Jeg fik virkelig god konkurrence fra mine teamkammerater ude på banen, og vi kørte noget rigtig godt racerløb med respekt for hinanden, fortæller Mathias Bjerre Jakobsen, som med de tre sejre har bragt sig i føring af Danmarksmesterskabet:

- Jeg er glad! Min målsætning for sæsonen har hele tiden været at vinde mesterskabet, men vi havde et par svære løb i starten af sæsonen, og så er der jo nogle dygtige kørere, som også jagter sejrene. Men teamet har knoklet hårdt for at give mig den bedste bil, og det er bare fedt at det lykkedes at komme i front nu. Nu skal vi bare fortsætte det gode arbejde og holde os i front de sidste to weekender, siger han.

Der er små to måneders sommerpause, før sæsonen fortsætter ved Night Race på Padborg Park den 13-14. september.