ELMS-sejr til Michelle Gatting i 4 Hours of Imola
Chevrolet Grand Prix - IMSA-løb i Canada
Noah Strømsted på Mugello
Theodor Jensen i Eurocup-3 på Zandvoort
Nordic 4 – løb i Sverige

Siden sidst
Søndag eftermiddag kunne Michelle Gatting passere målstregen på Autodromo Enzo e Dino Ferrari som vinder af 4 Hours of Imola i LMGT3-klassen.
Det var tredje afdeling af European Le Mans Series, som blev kørt på Imola-banen i weekenden. Iron Dames-bilen startede fra pole position, og Michelle Gatting kørte bilen i mål med gamle dæk og et stort pres fra den bagvedliggende Aston Martin.

Læs mere & se highlights

(Foto: ADAC e.V. / Gruppe C Photography)

Siden sidst
På den tyske bybane, Norisring, i Nürnberg, tog Nicki Thiim sin første DTM-sejr i weekendens Race 2. Danskeren startede fra pole position i sin Lamborghini Huracán GT3 EVO2 og kørte den i mål på samme placering efter 69 omgange.

Nicki Thiim følger sin fars fodspor – DTM-legenden Kurt Thiim. Det er første gang nogensinde i DTMs 40 år lange historie, at både far og søn kan kalde sig løbsvindere.

Siden sidst
Christian Rasmussen, som nu har gennemført over halvdelen af sin første sæson som IndyCar-kører, leverede i weekenden sit hidtil bedste resultat.

Rasmussen kvalificerede sig indenfor top-10, som nier, og sluttede løbet, der blev kørt på Mid-Ohio Spors Car Course, på samme placering. Derudover var Christian Rasmussen også løbets bedste rookie og er nu rykket op på andenpladsen i rookie-mesterskabet.

Landsmanden, og den mere erfarne, Christian Lundgaard, startede løbet en plads bag Rasmussen og sluttede to pladser foran. Lundgaard ligger nr. 11 i mesterskabet.

Se highlights

Det sker
Halvdelen af årets FIA World Endurance Championship er kørt, hvor sidste afdeling var sæsonens højdepunkt på Le Mans, med Nicklas Nielsen som vinder af den samlede sejr og Mikkel O. Pedersen på tredjepladsen i LMGT3-klassen.

Nu køres femte afdeling denne weekend, som foregår langt væk hjemmefra for de danske kørere, i São Paulo, Brasilien. Rolex 6 Hours of São Paulo køres på Interlagos Circuit, hvilket sidst blev kørt tilbage i 2014.

Det sker
For Christian Lundgaard og Christian Rasmussen byder den kommende weekend på en doubleheader i IndyCar, hvor Hy-Vee Homefront 250 og Hy-Vee One Step 250 køres på Iowa Speedway lørdag og søndag.

En omgang på ovalbanen, Iowa Speedway, køres på ca. 18 sekunder og er derfor også kendt som ”The World’s Fastest Short Track”.

Christian Rasmussen kan tage gode erfaringer med sig fra sin tid i Indy NXT-serien, hvor han sidste år vandt på Iowa Speedway og blev toer i 2022.

Det sker
I weekenden køres Chevrolet Grand Prix i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i Ontario, Canada på Canadian Tire Motorsport Park.

Tre danskere kører med – Dennis Andersen for MDK by High Class Racing i bil #20 i LMP2-klassen, Frederik Schandorff for Inception Racing i bil #70 i GTD-klassen og Anders Fjordbach i bil #86 for MDK Motorsports, også i GTD-klassen.

Chevrolet Grand Prix køres søndag kl. 17:00 (dansk tid).

Se Chevrolet Grand Prix live på Viaplay

Det sker
16-årige Noah Strømsted kører i weekenden femte afdeling af FRECA-serien på Mugello-banen i Italien. Strømsted kører sin rookie-sæson i den hårde formelserie, hvor han på nuværende tidspunkt ligger på en syvendeplads i mesterskabet og toer blandt rookieerne.

Race 1 køres lørdag kl. 13:55, og Race 2 køres søndag kl. 14:00.

Se FRECA live på Viaplay

Det sker
I Eurocup-3-serien køres femte afdeling i Holland på Zandvoort den kommende weekend, hvor Theodor Jensen skal i aktion. Jensen ligger på fjerdepladsen i rookie-mesterskabet med fire afdelinger tilbage.

Race 1 køres lørdag kl. 17:00, og Race 2 køres søndag kl. 11:30. Foto: Dutch Photo Agency

Se Eurocup-3 live på YouTube

(Foto: Nordic 4)

Det sker
I Nordic 4-mesterskabet kæmpes der fortsat om titlen som Danmarksmester med Mads Hoe i front efterfulgt af Mathias Bjerre Jakobsen og Magnus Falk Pedersen.

Den kommende weekend kører Nordic 4 femte afdeling, hvilket foregår på den svenske bane, Falkenberg Motorbana, sammen med den svenske Formel 4-serie – Formula Nordic

Race 1 køres lørdag kl. 13:30, Race 2 køres søndag kl. 09:50 og Race 3 køres 14:15, også søndag.