DTM

Thiim følger i sin fars fodspor og skriver historie med Norisring-sejr

DTM
07/07/24

DTMNicki Thiim tog sin første DTM-sejr i søndagens løb på Norisring, og skrev dermed historie: sammen med sin far Kurt Thiim er de første far og søn i DTM's 40-årige historie, der begge har vundet løb i den prestigefyldte serie.

(Foto: ADAC e.V. / Gruppe C Photography)

To af Kurt Thiims 20 sejre var netop på gadebanen "Norisring" i Nürnberg.
"Som ung fulgte jeg min fars DTM-løb her. En sejr på Norisring har altid stået øverst på min bucket list. Det føles utroligt at gentage min fars succes, især efter hvad der har været en svær sæson indtil videre. Tiden efter afslutningen på løbet var meget følelsesladet for mig,” sagde en synligt bevæget Thiim efter sin dominerende sejr, med føring fra pole til flaget blev svunget.

Mercedes-AMG-køreren Maro Engel (Monaco) gav også en imponerende opvisning og indtog andenpladsen i sit 100. DTM-løb. Thiims holdkammerat ved SSR Performance, Mirko Bortolotti (I) blev tredje og kan dermed starte anden halvdel af sæsonen, som ny mesterskabsleder. 110.000 besøgende nød en spændende weekend ved det eneste gadeløb i Tyskland, da DTM fejrede sit 40 års jubilæum med en action fyldt fest, både på og uden for banen.

Startende fra pole ved sæsonens ottende DTM-løb, viste Thiim sin gode form og trak konsekvent fra holdkammeraten Bortolotti i løbets første halvdel. Engel fulgte efter på tredjepladsen, mens den mesterskabs-førende ved løbets start, Kelvin van der Linde (ZA) i en Audi R8 LMS GT3 Evo2 for Abt Sportsline, og Mercedes-AMG-køreren Luca Stolz (Brachbach) fuldførte top fem.

Da pitstop-vinduet åbnede efter 20 minutter, kom Engels taktik i spil. Den erfarne racerkører var en af ​​de første til at skifte sine Pirelli-dæk. Da Bortolotti kom ud af pitlane foran ham, en omgang senere, kunne Engel passere ham, da han allerede havde fået masser af varme ind i sine dæk. Ude foran havde Thiim et perfekt pitstop og kunne genoptage løbet i spidsen af ​​feltet, foran Engel og Bortolotti. Med cirka ti minutter tilbage af løbet kom safety-car på banen, da et stykke kulstof skulle fjernes fra banen. De tre bedste beholdt deres positioner efter genstarten - Thiim krydsede målstregen først efter 69 omgange. Bag den førende trio kom Arjun Maini (IND) som nummer fire for Mercedes-AMG Team HRT efter en fejlfri visning i sin Mercedes-AMG. Femtepladsen gik til lørdagens vinder René Rast (Bregenz) i Schubert Motorsport BMW M4 GT3, som igen viste stor vilje til at vinde 14 pladser i løbet af løbet.