Der er indkøbt fem racersimulatorer, så de nye racerkørere har ordentlige rammer at træne i. I alt ti medlemmer er der plads til på holdet, som både vil have interne konkurrencer og få mulighed for at deltage i officielle mesterskaber.
“Simracing er blevet stort, ikke mindst under coronakrisen, hvor mange racerkørere har måttet vente utålmodigt i garagen. Samtidig er teknologien blevet så god, at der ikke er langt fra computerskærmen til den ægte vare”, fortæller Morten Dons, som selv har brugt simulatortræning som en vigtig del af sine forberedelser til racerløb.
“På holdet her vil man blive uddannet på samme måde, som en racerkører bliver ude på racerbanerne. Vi har en ugentlig træningsaften, hvor der vil blive arbejdet både med teori og praksis, og så er planen også at tage de unge mennesker med bag tæppet til noget rigtig motorsport”, afslører Dons, som selv kommer til at stå for en del af undervisningen.
Konstitueret ungdomsskoleleder ved Struer Ungdomsskole, Thomas Poulsen, glæder sig til det nye tiltag:
“Simracing er spændende, ikke mindst fordi man kan tage sine færdigheder fra computerskærmen og overføre til de rigtige racerbaner. Det er der flere, som allerede har gjort med stor succes - og med en professionel racerkører som træner og underviser får vores kommende simracere alle muligheder for at lære gamet.”
Der har allerede både været afholdt et officielt, virtuelt Le Mans-løb, og Formel 1 har også et virtuelt mesterskab for de bedste simracere. Og de første fuldtidsprofessionelle kørere - som altså får løn for at køre - er allerede dukket op i sporten.
“Sidste efterår var simracing en del af programmet ved FIA Motorsport Games, som er motorsportens svar på de olympiske lege. Det er en spændende gren af motorsporten, som jeg glæder mig til at udforske sammen med ungdomsskolens elever”, slutter Morten Dons.
Simracing-afdelingen slår dørene op den 21. september.
STEP Motorsport Management
Læs mere om: Morten Dons |