Andenplads i NXT Gen Cup-mesterskab til Victor Nielsen
Strømsteds FRECA-finale på Monza
Magnussen i Mexico

(Foto: Twenty-One Creation)

Siden sidst
2024-sæsonen af European Le Mans Series blev afsluttet i Portugal med 4 Hours of Portimão på Autódromo Internacional do Algarve, hvor flere danskere afsluttede serien på podiet.

For Malthe Jakobsen blev ELMS-sæsonen afsluttet med succes, da den danske LMP2-kører endte firetimersløbet med en sejr i bil #37 hos COOL Racing. Jakobsen kørte fredag bilen ind som toer i qualifying. Ligeledes stod han for at køre løbets sidste stint, hvor han fik kørt bilen i mål som vinder af ELMS-sæsonfinalen. Malthe Jakobsen slutter mesterskabet med to løbssejre og en tredjeplads i LMP2-mesterskabet.
Læs mere om Malthe Jakobsens sejr her.

I LMP2-klassen var Frederik Vesti også med i toppen - også hos COOL Racing i LMP2. Vesti, som i år har kørt sin første sæson i LMP2, sluttede Portimão-sæsonfinalen med en tredjeplads i bil #47 efter en startplacering som nr. 11.

Michelle Gatting og resten af Iron Dames havde fart på i LMGT3-klassen. Bilens bronzekører satte Porschen på pole position, mens Michelle Gattings opgave var at køre bilen i mål. I løbets sidste del, hvor Gatting var i bilen og var i føring, var hun presset af den bagvedliggende Iron Lynx-bil, som hun formåede at holde bag sig i en længere periode. På sidste omgang i sidste sving blev hun dog overhalet. Michelle Gatting tager dermed andenpladsen i 4 Hours of Portimão. Mesterskabsmæssigt slutter Michelle Gatting på en fjerdeplads.

Formula Racing med Conrad Laursen og Johnny Laursen kørte en fjerdeplads hjem i LMGT3, lige uden for podiet.
Læs mere om Formula Racings ELMS-løb her.

Se highlights fra løbet

Siden sidst
Michelin Le Mans Cup blev ligeledes afsluttet med finale på Portimão-banen, hvor Jens Reno Møller, med det danske team, High Class Racing, blev treer i LMP3-mesterskabet.
Reno Møller, som er bronzekører på bil #20, startede sæsonen med en sejr i Barcelona, og har efterfølgende kørt med i toppen af feltet, hvilket har resulteret i årets tredjeplads. Weekendens løb sluttede Jens Reno Møller på podiet som treer, som han startede fra en sjetteplads.

Siden sidst
I weekendens Formel 1 i Texas på Circuit of The Americas befandt Kevin Magnussen sig i top-10 i størstedelen af løbsweekenden.

I Sprint Qualifying kvalede han ind som nr. otte, og sluttede Sprint-løbet én plads længere fremme på syvendepladsen. Qualifying til søndagens Grand Prix blev endnu engang blandt top-10 med en startposition som nier. Kevin Magnussens Grand Prix-position endte lige uden for pointene med en 11. plads.

Efter USA’s Grand Prix er Haas F1 Team rykket op på sjettepladsen i konstruktørmesterskabet.

Se highlights fra Sprint-løbet

Siden sidst
Victor Nielsen, som i år har deltaget i el-serien, NXT Gen Cup, afslutter mesterskabet i topfeltet som toer med kun 10 point op til mesterskabsvinderen.

Den unge racerkører har gennem hele sæsonen været blandt toppen, og denne weekend var ingen undtagelse, da han vandt race 1 og kørte en andenplads hjem i race 2.

Siden sidst
I ADAC GT4 Germany fik Simon Birch kørt sæsonfinalen, hvilket foregik på Hockenheimring. Birch havde succes i weekendens race 2, hvor han tog sejren sammen med den tyske medkører, Denny Berndt.

Det bliver til en syvendeplads i mesterskabet for Simon Birch.

Gense løbet

Det sker
Denne uge drager 12 danske motorsportsatleter mod Valencia, Spanien for at deltage i FIA Motorsport Games 2024. Motorsportsatleter fra hele verden samles d. 23. – 27. oktober i og omkring Valencia for at dyste i mere end 28 forskellige kategorier.

I år stiller Danmark og DASU op i 10 forskellige kategorier, hvor der skal kæmpes om at hive medaljer med hjem til Danmark.