Super 2L
Danmark

12/09/23

Super 2L DanmarkDeltagerne skal kikke mindre i spejlene ved årets Night Race på Padborg Park

Selv om deltagerne i Grand Prix Tours Super 2L også var med i det traditionsrige Night Race på Padborg Park, så bliver årets udgave af aftenløbet på Padborg Park anderledes for dem. I klassens premieresæson sidste år startede man nemlig sammen med de hurtigere Super GT-biler, der helt som forventet i sidste halvdel af løbet indhentede Super 2L-kørerne, som udover deres egne nærkampe også skulle fokusere på de skarpe lygter i spejlene.

Sådan bliver det ikke i år.

I år kører Grand Prix Tours Super 2L sine egne løb, og det kommer også til at ske ved weekendens Night Race. Her køres de to første løb lørdag eftermiddag, mens den afsluttende finale skydes i gang 19.35. Tre minutter senere er der meldt solnedgang over Padborg Park, og derfor vil deltagerne i Grand Prix Tours Super 2L være de racerkørere, som under deres heat oplever den største forandring i lysforholdene i løbet af de godt 20 minutter, finalen varer.

Sidste år vandt Nicolai Nygaard Pedersen Night Race i Grand Prix Tours Super 2L-klassen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Ved sidste års udgave af Night Race var det Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev, som tog sejren på vej mod 2022-mesterskabet. Men nordjyden har virkelig behov for at tage ikke bare finalesejren igen, men også vinde de to andre heats i Grand Prix Tours 2L-klassen. Uheld i de to seneste afdelinger – en brand på Ring Djursland og en teknisk defekt på FDM Jyllandsringen – har sendt ham ned på fjerdepladsen i tabellen.

Tabellen toppes af Malte Ebdrup, Farsø, der med sejre i hver af de fire hidtil kørte afdelinger har lagt sig i front for mesterskabet foran Jakob Steffensen, Viborg, og Mike Nordby Mathiesen, Varde.

De tre løb i Grand Prix Tours Super 2L køres alle lørdag og starter henholdsvis klokken 12.35, 15.55 og 19.35. Alle tre løb bliver vist på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.