Legends Car Cup

Silkeborg-fætrenes Legend-dominans blev brudt

22/08/23

Legends Car CupLukas Skov og Michael Søvang Christensen tog sejre på FDM Jyllandsringen

Historien om 2023-udgaven af OK Mobil 1 Legend Car Cup har handlet meget om duellen mellem Kevin Verner og Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg. Det gør den stadig, for efter weekendens Valvoline GP Danmark er det fortsat de to fætre, som indtager førstepladsen i Legend-mesterskabet. Men weekendens løb gav for første gang i år også to andre vindere. En ny og en gammel.

2018-mesteren Michael Søvang Christensen (10) slog bl.a. Kevin Verner (512) på FDM Jyllandsringens våde asfalt.
(Foto: Henning Smed Madsen)

Den nye var Lukas Skov, Silkeborg, som efter et par starter sidste år kører sin første fulde sæson i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Et par top 3-placeringer var det blevet til inden weekenden, men da klassens første løb blev kørt på tør asfalt lørdag, bestod han sit svendestykke i klassen; at køre sig op gennem rækkerne i et felt, hvor tidtagningens 20 første starter i omvendt rækkefølge. Han startede som nummer 13, var firer på fjerde omgang, overhalede endnu et par konkurrenter på de næste omgange, inden han på den syvende af de 11 omgange passerede Theis Kroot, Sønderborg, og gik i front.

Den gamle er Michael Søvang Christensen, Grindsted. 2018-mesteren er i år vendt tilbage til klassen, og da weekendens andet heat – som foregik i regnvejr – blev skudt i gang, var han treer bag Kevin Verner og Joachim Lee Holmstoel, som han dog fik arbejdet sig forbi. Netop de to kørere kæmpede han med i et løb, der var præget af tre afkørsler og deraf følgende safety car-perioder. Det gav to restarter. Den første tabte Michael Søvang Christensen til Kevin Verner. Han vandt dog føringen tilbage. Den anden restart vandt Michael Søvang Christensen, men blev nu presset af Joachim Lee Holmstoel, som var gået forbi Kevin Verner. Der blev forsøgt mange forskellige linjer på den våde asfalt, men da der efter en tredje afkørsel atter kom safety car, var Michael Søvang Christensen forrest. Sådan da. For heatet blev afsluttede bag safety car.

Jens Østergaard Frederiksen (188) meldte sig med to sejre foran bl.a. Anders Brødsgaard Straarup (65) og Mikkel Ryberg (21) ind i kampen om titlen for kørerne med 4-cylindrede motorer.

Blandt Masters-kørerne gjorde den forsvarende mester Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, for anden gang i denne sæson rent bord med førstepladser i tidtagningen og de tre løb, mens Jens Østergaard Frederiksen, Vrå, ved Valvoline GP Danmark meldte sig ind som outsider i kampen om titlen blandt kørerne med de 4-cylindrede motorer.

Den 61-årige nordjyde kunne ikke deltage i sæsonstarten, men siden har han kørt sig ind som en outsider i kampen om divisionstitlen, hvor han to gange på FDM Jyllandsringen krydsede målstregen som bedste mand i en Legend med en 4-cylindret motor foran bl.a. 21-årige Mikkel Ryberg, Auning, og 26-årige Anders Brødsgaard Straarup, Kolding, som ligger foran ham i tabellen.