Oliver Larsen viser rigtig gode takter, i hans allerførste sæson indenfor asfaltbaneræs.

Den 14-årige racerkører fra Ishøj deltager i ikke blot en, men hele to løbsserier, hvor han er oppe imod kørere med langt større erfaring. Fælles for de to løbsserier, er at det er ombord en Peugeot 206, men de to biler er forskellige, da den hollandske DNRT 206 GTI Cup og den danske Hankook 1600 Challenge kører med let divergerende reglementer.

Inden debuten på asfaltbanerne har sønnen af den femdobbelte Danmarksmester, Steffen Larsen, kørt gokart i flere sæsoner, hvor han også har opnået gode resultater.

(Foto: JJ Media)

De første testkørsler ombord en 206’er var i sommeren 2022, hvor han var på Sturup Raceway i Sydsverige, for at lære teknikkerne omkring gearskift, koblingspunkter, og så bare i det hele taget at bevæge en racerbil rundt på en racerbane. Hans løbsdebut kom tilbage i april måned 2023 på den hollandske Zandvoort bane, hvor han stille og roligt fik mere fart på henover weekenden.

Den hjemlige debut kom på Padborg Park i slutningen af april, hvor han med det samme var med i den sjove halvdel af Hankook 1600 Challenge feltet. Træningen blev sluttet på en 8. plads, mens han senere på dagen kørte bilen til 4. startposition til det første løb.

Der blev kæmpet hårdt i det første løb, hvor han mistede et par placeringer, og kom i mål på 6. pladsen. I weekendens andet løb startede han P3, og kom i mål på 5. pladsen. Vigtigst af alt var dog at han sluttede som bedste Rookie (debutant) i begge løb, og kom hjem med en bil uden skader.

Tre uger senere kørte teamet på FDM Jyllandsringen, hvilket var den første weekend for Oliver på den midtjyske bane. Han gjorde det dog rigtig fint, og var 5’er i træningen, 6’er i kvalifikationen, inden han kørte en generel 6. plads hjem i løb 1. I løb 2 startede han treer, og sluttede på en rigtig flot 4. plads, hvor han modstod presset fra flere meget erfarende kørere. Igen blev det til to sejre blandt Rookie kørerne.

Den sidste weekend i maj stod den igen på hollandsk ræs, hvor han kørte sig til tre top-5 placeringer ud af tre mulige blandt Rookiekørerne på Zandvoort banen.

Den 3. afdeling af det danske mesterskab blev kørt på svenske Sturup Raceway – noget asfalt som unge Larsen allerede kendte godt. Det kunne man med det samme se i træningen, hvor han var 3. hurtigste Hankook 1600 Challenge bil. Kvalifikationen var et lotteri, da det havde regnet kraftigt inden, og banen var ved at tørre op i løbet af de 20 minutter. Holdet havde satset på regndæk, men tørvejrsdæk havde faktisk været det rigtige imod slutningen af kvalen. Alligevel rakte det til 6. startposition.

Den snævre bane kan være svær at overhale på, med mindre at man virkelig har et fartoverskud. Det er dog rigtig svært at have, da alle bilerne i den danske serie skal overholde et vægt/effekt forhold. Det betyder, at jo flere hestekræfter at de har, jo mere skal de veje – og på den måde kommer bilerne til at køre cirka lige hurtigt ude på banen, selvom der er mange forskellige mærker og modeller. Og så er det op til køreren at gøre forskellen.

Det første løb i Sverige blev afsluttet på 6. pladsen, hvilket gav 3. startposition til heat 2. Her kom der Safety Car midtvejs i løbet, grundet et uheld for nogle konkurrenter. Men det lykkedes Oliver at køre 4. pladsen i hus, efter et løb med meget intenst pres fra konkurrenterne. Det resulterede i 5. startposition til løb 3, hvor han kørte sæsonens første generelle 3. plads hjem, og kom endda i mål foran den aktuelt mesterskabsførende, til stor glæde for både Oliver og resten af teamet. Endnu en gang blev bordet i Rookieklassementet ryddet, med tre førstepladser ud af tre mulige.

I forgangene weekend stod den igen på DNRT 206 GTI Cup på Zandvoort. Med to løbsweekenders erfaring i bagagen fra selv samme bane, kunne Larsen stille og roligt bygge videre på farten. Det viste han allerede i kvalifikationen, hvor han blev 15’er ud af 38 biler. I løb 1 sluttede han på 16. pladsen, og som 4. bedste Rookie. I heat 2 var der yderligere fremgang at spore, da han sluttede generel 12’er, og tog sin første Rookiepokal i Holland som treer i løbet. Det 3. løb blev fulgt op med endnu en 12’er, og som 4. bedste Rookiekører.

(Foto: Team Low Budget)

Nu har holdet lidt ferie indtil 9. august, hvor det næste løb i DRNT 206 GTI Cup skal køres på TT Circuit Assen. Det er starten på en intens efterårssæson, med to løb i den hollandske serie, og tre løb i den danske Hankook 1600 Challenge serie. Faktisk bliver Oliver Larsen nød til at springe en 3. hollandsk weekend over på Zolder, da den falder sammen med Ring Djursland for den danske serie, hvilket har førsteprioritet.