Int. Formel klasser

En uheldig weekend for Christian Rasmussen

Int. Formel racing
04/09/19

En 3. plads og en 17. plads var udbyttet af Christians weekend i Portland. Det var naturligvis ikke det udbytte man havde håbet på. Alligevel var der også meget positivt at tage med videre. Det blev til hurtigste omgang i sidste løb, og Christian og teamet har ikke tabt farten - de blev bare ramt af uheld, og sådan er racing også.

Der var masser af fart i bilen i de indledende testsessions, og dem brugte Christian til for alvor at lære banen rigtigt at kende. Det gav pote, for i kvalifikationen til løb 1 satte Christian 3. hurtigste tid. Han fik dog en straf der satte ham to pladser tilbage i starten. Straffen skyldtes at Christian ikke fik taget farten nok af, da der kom gult flag. Derfor var statplaceringen P5 til første løb. I den anden kvalifikation var der ingen straf, og det betød at da Christian gentog P3, stod den denne gang til trone. I kvalifikationen var man i teamet dog ikke helt tilfredse med farten, så der blev justeret lidt på bilen.

Justeringerne hjalp og i løbet fik vi set forskellen på de forreste tre kørere og resten af feltet. Christian fik en kanon start og rykkede fra P5 til P3 efter første sving. Herfra så de tre forreste sig ikke tilbage, og ved målflaget var der hele 10,7 sekunder til P4. Christian havde svært ved at få overhalt en dygtigt forsvarende Braden Eves. Det betød at Hunter McElrea fik lov til at stikke af. Ved målflaget var hans forspring til de to forfølgere på ca 5 sekunder. Christian var selvfølgelig ærgerlig over at han ikke fik held til at slippe forbi Braden Eves, men scorede alligevel vigtige point til mesterskabet.

I løb 2 var der lagt op til en spændende start med de tre hurtigste, der alle ville først gennem sving 1. Starterne har altid været en af Christians forcer, og her var han da også med helt fremme. Men ved en lille berøring fra en konkurrent bliver ventilen på hans forhjul ramt, og derved får han en punktering. Det betød en hel omgang med punkteret forhjul, inden han kunne komme i pit og få skiftet hjulet. Da han kom ud, var han på en solid sidsteplads. Der var over 40 sekunder op til den nærmeste konkurrent, og omkring 1 minut til den førende. En umulig mission, men Christian gav ikke op. Hvis man ser bort fra placeringen så var det et fantastisk løb af Christian. Ved målflaget havde Christian fået hentet de bagerste i feltet og i sidste sving snuppede han en enkelt placering. Fantastisk kørsel af den unge dansker, og præstationen gik da heller ikke ubemærket hen i livetransmissionen af løbet.

“Det er også en del af racing, men vi giver ikke op. Jeg er stolt af teamet der viste at de var hurtige til at få skiftet dæk. Bilen var perfekt, så det var bare om at give den gas. Surt med pointtabet, men i sidste løb er det mig der har alt at vinde, så der får den alt hvad den kan.”

Christian ligger stadig på 5. pladsen i mesterskabet, med 12 point op til P4. Så der er noget at sigte efter til sæsonens sidste to løb der finder sted på den legendariske Laguna Seca bane i Californien i weekenden 20-22 september.

Tak for den store støtte og opbakning til Christian fra både sponsorer, fans og DASU og TEAM Danmark. Det er vigtigt for Christians muligheder for succes.