Formula 3

Overlegen Frederik Vesti vinder alt

Formel 3
08/07/19

To måneders pause er hård kost for enhver racerkører. Men det er netop hvad årets kalender har budt på for 17- årige Frederik Vesti. En del tests siden sidste løb i Rom i maj har dog opvejet lidt for de manglende løbs weekender. Men nu går det for alvor løs igen! F1 banen Hungaroring lagde i denne weekend asfalt til sæsonens tredje afdeling af Formula Regional Championship i F3. En af Vesti’s absolutte favoritbaner og med hele tre pole positions kom Vesti imponerende i gang.

”At starte forrest i alle tre løb betød mere for mig denne weekend end en eller flere sejre. Når jeg tester, ligger jeg konstant på meget hurtige tider i de tre sektorer, som en bane er inddelt. Men at sætte denne ene hurtige omgang sammen er bare ikke det samme som at køre hurtigt under en træning eller test. Det har jeg kæmpet med og været mega frustreret over ikke at kunne få til at lykkes. Igennem lang tid har vi nu arbejdet målrettet på den del. I samarbejde med min driver coach, mentale coach og ingeniør, har jeg fået mit fokus væk fra kun at tænke på denne ene hurtige afgørende omgang til alene at tænke et step af gangen. Et sving ad gangen. At optimere på delmål. Det har jeg udført denne weekend. Og det virkede! For mig har det været en krævende proces såvel køremæssigt som mentalt at stå her og have sat de tre hurtigste tider på en løbsweekend. Og derfor er jeg bare SÅ ubeskriveligt glad!!”

Men også løbene gav Vesti anledning til at juble. Vesti gjorde rent bord i alle 3 løb.

Perfekt start i løb 1, hurtigste tider og stabil kørsel fra start til slut med konsistens på omgang efter omgang. I løb 2 kom Vesti igen flot fra start med teamkammerat Enzo Fittipaldi lige i hælene, præcist som det også var tilfældet i løb 1. Vesti’s forspring til konkurrenterne øgedes mest i løb 1 primært p.g.a en meget høj asfalt temperatur, der sled hårdt på den konkurrerende Fittipaldi’s dæk i forsøget på at nå Vesti. Samtidigt var Vesti var god til at spare sine dæk. Som i F1 er en af de helt store tests for de unge kørere at finde balancen mellem ikke at overkøre dækkene samtidigt med at holde de hurtige omgangstider.

Løb 3 blev et løb der med Prema Powerteam’s tre kørere solidt placeret oppe foran i feltet begyndte at minde om en ren Mercedes dominans i F1 - lige indtil alt gik galt på sidste omgang. Et forhjulsophæng røg sig en tur af uforklarlige årsager. Vesti fik bilen over målstregen hjul til hjul med nr. 2 Olli Caldwell, UK.

”Det endte med at blive lidt for spændende!!! Jeg er stadig ikke helt kommet mig. Pludselig kører jeg på 3 hjul med en enorm fart. Jeg aner ikke hvordan bilen vil reagere, og hvor meget jeg kan presse den, inden jeg taber den. Jeg satser hele butikken. Hvordan jeg kom over stregen som nr. 1 tager vist lige lidt tid at forstå. Med 3 pole og 3 sejre er det her min største weekend nogensinde”.

Vesti får ikke lov til at savne race ret længe i denne omgang, når 4. afdeling af mesterskabet allerede om 5 dage weekend afvikles på Red Bull Ring i Østrig, som lagde asfalt til F1 i forrige weekend. Vesti går ind til weekenden som fører af mesterskabet med 30 points forspring til brasilianske Enzo Fittipaldi.