1600 Challenge

Top 10 resultater til Momentum Racing

11/06/19

Der blev igen kørt top 10 resultater hjem for Momentum Racing, da årets tredje afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen
Oliver Rømer og Jens Kristoffersen havde endnu en gang taget turen til det jyske, for at prøve at få pokaler med hjem til det sydsjællandske.

Inden weekenden lå Jens i føring af Rookiemesterskabet, mens Oliver snuste rundt lige udenfor top 10 i det generelle mesterskab.

Mens vejrguderne havde spillet teamet et puds ved de første par afdelinger, med regnvådt løb 1, mens resten af weekenderne forløb i tørvejr, så lovede vejrudsigten tørvejr hele weekenden igennem – forud for weekenden.

(Foto: JJ Media)

Træningen blev kørt lørdag formiddag på en knastør bane, og her fik Jens kørt sig til 6. hurtigste tid, mens Oliver fik sat 9. hurtigste tid, med meget lille margin mellem de to.

Der var mindre end to timer til kvalifikationen, så det var begrænset hvor meget at der kunne nå at blive ændret på bilerne. Det blev dog til tidsmæssige forbedringer for begge kørere, og selvom konkurrenterne gav også gas, fik Jens kørt sig til 7. startposition, mens Oliver havde 10. startposition. Så det var stadig i den forreste halvdel af feltet.

Og så tilbage til vejrudsigten – for pludselig var der regn i luften, 45 minutter inden Momentum Racing skulle på banen til weekendens første løb. Asfalten blev meget hurtig så våd, at regndæk havde været det rigtige i lige netop det øjeblik. Bygen drev dog hurtigt forbi, og den kraftige vind blæste hurtigt banen tør igen – så slicks blev der valgt, og det var også det rigtige.

Der blev kæmpet rigtig hårdt om placeringerne på de første omgange, så begge forsøgte at holde sig ude af balladen. Det lykkedes også, selvom det kostede et par plads for Jens, mens Oliver var lidt mere heldig, og endda kunne avancere et par pladser frem.

Midtvejs i løbet havde de to faktisk byttet plads, så det var Oliver der lå og kæmpede lige udenfor top 8 – indtil bilen pludselig ikke ville i anden gear. Han forsøgte og forsøgte, og da den så endelig kom i gear igen, var der kørt 10 biler forbi. Farten var der egentlig til at køre sig langt længere frem i feltet, men der kom Safety Car før afslutningen af løbet, da en konkurrent var kørt i autoværnet. Så Oliver måtte tage til takke med en ærgerlig 18. plads. Jens fik en 10. plads med hjem, samt andenpladsen blandt Rookie kørerne, så det var et ok resultat.

Dermed var det også startposition 10 og 18 til løb 2, som blev kørt i dejligt solskin, søndag eftermiddag.

Der var en del kamp omkring Kristoffersen ved starten af løbet, så igen valgte han den konservative tilgang, og holdt sig fri for skrammer, hvilket kostede et par pladser, men så han kunne sætte angreb ind senere i løbet. Det lykkedes ham også at kravle stille og roligt frem i feltet, og fik kørt en generel 9. plads hjem, og ikke mindst endnu en andenplads blandt Rookie kørerne.

Rømer fik en fin start på løbet, og var kommet 4 pladser frem i bussen – da motorophænget valgte at give op, og han derfor på ærgerlig vis måtte udgå af løbet.

Heldigvis er der sommerferie i klassen på godt to måneder, så der er god tid til at få det fikset hjemme på værkstedet. Derudover klagede Oliver også over at bilen manglede hestekræfter ude på banen, så det skal der også kigges på.

Kaster man et blik på mesterskabsstillingerne, så indtager Oliver Rømer aktuelt en skuffende 16. plads, men med top 10 indenfor rækkevidde, såfremt teknikken og vejret ellers spiller med næste gang.

Jens Kristoffersen er 8’er i det generelle mesterskab, med 9 point op til 5. pladsen. Så her er der bestemt også mulighed for avancement. Det er der til gengæld ikke i Rookiemesterskabet – for her fører han nemlig an, med en hel løbssejr i pointforspring, ned til andenpladsen.

Momentum Racing takker af for forårssæsonen, og ser frem til 7 intense uger, med sæsonens 4 sidste løb. Vi ses den 24. august på Padborg Park.