11/06/19

MF-RACING med Mads Hedegaard Frederiksen var weekendens hurtigste mand ved årets anden afdeling af DS3 Cup, som blev kørt FDM Jyllandsringen.
Teamet fra Skødstrup på Djursland nød at være hjemme på dansk asfalt igen, og netop den midtjyske bane, har Mads stor erfaring med gennem hans 6 sæsoner i asfaltbanesporten.

(Foto: JJ Media)

Løbsweekenden blev startet med 20 minutters træning lørdag formiddag, hvor det blev til 9 omgange, med lidt forskellige småjusteringer på bilen undervejs. Det rakte til 4. hurtigste tid, men med en god fornemmelse i maven forud for kvalifikationen.

Her kom der nye dæk på den mørkeblå og grønne DS3 Cup racer med startnummer 44, og så satte han ellers jagten ind på en god tid. Fordelen med nye dæk var dog lige ved at gå tabt, da en konkurrent udløste en Safety Car periode kort tid inde i kvalen. Heldigvis kunne Mads alligevel få liv i dækkene igen, og satte herefter en fantastisk tid, der rakte til Pole Position. Så der var naturligt nok stor glæde i teltet, da det var den første Pole Position siden august 2016 – hvilket for øvrigt var på vej til DIF Danmarksmesterskabet dengang.

Der var dog ikke lang tid til at hvile på laurbærrene, da heat 1 allerede skulle køres lørdag eftermiddag.

Her var der pludselig ekstra spænding i luften, da det havde regnet en times tid inden DS3 bilerne skulle på banen. Banen var dog tørret helt op igen, men det giver altid lidt ekstra kriller i maven, når vejret skifter.

Mads fik en rigtig fin start på løbet, og forsvarede føringen de første omgange. Der var dog en hel stribe kørere der bankede på, og da en af dem dykkede forbi i Hesteskoen på 3. omgang, fulgte yderligere to med forbi. Så der var ikke just den bedste stemning inde i bilen på netop det tidspunkt – men så måtte der jo jages i stedet for!

To omgange senere lykkedes det den 21-årige racerkører at komme op på 3. pladsen, mens der gennem den sidste halvdel af løbet blev sat maksimalt pres på andenpladsen.

Det lykkedes at tvinge denne til at lave en fejl, kort tid før målflaget, og dermed var sæsonens første pokal i hus – og så endda en andenplads.

Tilmed fik Mads kørt løbets hurtigste omgang undervejs. Flot kørt.

Søndag eftermiddag skulle løb 2 køres, og her var der ikke tvivl om at der skulle slicks på bilen, da solen skinnede smukt fra en letskyet himmel.

Som altid bliver top 6 fra løb 1 vendt rundt som startplaceringerne til løb 2, og derfor trillede Mads ind på 5. startposition.

Det blev en start med masser af kampe ned igennem feltet, og faktisk tabte unge Frederiksen en enkelt plads. Faktisk var der så meget ballade længere tilbage i feltet, at der måtte en Safety Car ud for at få fjernet en skadet bil. Men da løbet blev frigivet igen, kunne han arbejde sig frem i feltet, med 3 gode overhalinger.

Han lå helt oppe bag de to førende biler, da målflaget blev passeret, så han kunne måske godt have ønsket sig at løbet havde varet lidt længere end 11 omgange. Men når man kan tage to pokaler med hjem fra en løbsweekend, skal man bestemt ikke være utilfreds.

Det blev lige understreget, at han var weekendens hurtigste, da han også kørte løbets hurtigste tid i andet heat.

Med weekendens resultater indtager Mads Hedegaard Frederiksen nu 4. pladsen i DS3 Cup mesterskabet, men bestemt med mulighed for avancement.

Og den mulighed skal MF-RACING ikke vente ret lang tid på, da der allerede er løb igen i den kommende weekend, hvor sæsonens tredje afdeling køres på Padborg Park.