Langstreckenpokal

Anders Fjordbach udgik på Nürburgring

22/08/16

VLN 6 på Nürburgring blev ikke den succes som den CarBuddii/Polar Seafood sponserede Anders Fjordbach havde sat næsen op efter.
Efter sejr i to af de første afdelinger, skulle det succesrige makkerpar Fjordbach/Stippler igen dele en AUDI R8 GT3 Fra Audi Team Phoenix ved 3 afdeling af VLN mesterskabet på legendariske Nürburgring.

Efter nogle få omganges træning, fredag, fik de sig igen skudt ind på banen, og var klar til tidtagningen.

Anders startede i bilen, og på første omgang på nye dæk kørte han 3. hurtigste tid. Første omgang blev kørt med margin da der var lidt fugtig forskellige steder på banen. Anden omgang var endnu hurtigere – og delta-tiden før de to sidste sektor viste at han var over 10 sekunder hurtigere end omgangen før – hvilket ville have betydet Pole position. Desværre kom der dobbelt gul i sidste sektor, hvilket betyder at du kun må køre 80 km/t indtil næste flagpost hvor der vises grønt – derved var omgangen ødelagt. Hans P3 stod indtil de sidste 20 minutter af tidtagningen, hvor banen var ideal.
Her kom Stippler i bilen, og han kørte bilen ind på en 6. plads til start – hvilket var 4 sek. fra pole position.
Der var lagt op til et rigtig herreræs, med 6 forskellige bilmærker i Top 8.

Løbet udviklede sig hurtigt til en kamp foran, med Mercedes, BMW og Audi som de toneangivende, hvor der blev kørt forskellige taktik med pitstop. De to første biler stoppede efter 5 omgange, medens de næste to stoppede efter henholdsvis 6 og 7 omgange, herunder Frank Stippler, der før pitstoppene lå på en 4. plads. Herefter kom Anders i bilen – og han leverede igen et solidt stykke arbejde og afleverede bilen til Stippler igen - nu på en førsteplads, hvilket reelt var en 3. plads da de to foranliggende havde pittet omgangene før. Flot kørt af Anders Fjordbach, der har udviklet sig til at være en af de bedste langdistance kørere, med et stort overblik over hvad der sker på banen. Frank Stippler forsatte de gode takter så Anders, da han overtog bilen efter sidste pitstop, lå på en flot 3. plads, 20 sekunder bag nr. to. Anders begyndte straks at hale ind på den foranliggende BMW med indtil 10 sekunder pr omgang – andenpladsen var tæt på indtil 5 omgange før mål, hvor Anders desværre blev kørt af banen af en langsommere BMW 235, der ved en overlapning kørte ind i hans højre forhjul med det resultat at sporstangen knækkede.

Efter løbet sagde den Team Danmark/DASU støttede Anders Fjordbach:
”Ja super ærgerlig afslutning på et ellers godt løb! Vi kører et ellers fejlfrit løb med masser af speed. Vi laver en lille strategisk fejl som gør vi ikke kunne udfordre Haribo-AMG, ellers var vi i god fight om de to andre podie pladser. Men som sagt, så sluttede vores løb 5 omgange før de andres, efter en kontakt ind i Hohe Acht. Vi knækker en styrestang og så var det løb ovre... Frank og jeg kan være super tilfredse med vores speed, bare kedeligt at vi endnu engang ikke får de point med som følger podie pladsen...”

Næste løb af VLN mesterskabet køres om to uger – som det længste løb i sæsonen, over 6 timer. Her er Anders og Frank igen blandt favoritterne.