Sportscar racing

Podie til Thomas Fjordbach i Audi R8 LMS Cup

18/05/15

En af Herman Tilkes Formel 1 baner, Korea International Circuit, agerede baggrund for en interessant weekend med anden runde af Audi R8 LMS Cup, da mesterskabet rejste til Sydkorea efter åbningsrunden i Zhuhai hvor andet løb blev aflyst. Thomas Fjordbach fik en stærk weekend, med en anden plads i første løb, og en femte plads efter en føring i andet løb.

High Class Racing køreren Thomas Fjordbach var tilbage bag rattet i sin Audi R8, og tilbage på Korea International Circuit:
"Jeg kan virkeligt godt lide denne bane, så jeg vil presse hårdt på, for at få en god weekend her i Korea. Ved første runde i Kina, havde jeg fået en god fornemmelse for bilen og jeg kunne tage hjem fuld af selvtillid til de næste runder. Så jeg ser virkelig frem til at komme ind i cockpittet af min Audi og igang med at køre race!"

Thomas Fjordbach
(Foto: Thomas LAM)

Det vigtigste arbejdet under de frie træningssessioner for de 18 chauffører, bestod i at få bygget et godt setup til hele weekenden. Fjordbach arbejdede grundigt på netop det, og opnåede en sjette placering i kvalifikationen.

Flot præstation af Fjordbach gennem hele weekenden

Det første løb i Korea fandt sted lørdag (kl 10:00 CET), hvor Fjordbach tidligt viste sin hurtighed og energi på banen med en god start, hvor han lagde sin R8 i tredje position, med en overhaling af tre biler.

En ulykke forårsagede indsættelse af Car Safety i nogle omgange, og en genstart hvor Thomas Fjordbach kæmpede med Rahel Frey om anden position, indtil hun fik nogle problemer med sin bil og Thomas overhalede hende. Herefter opretholdt Fjordbach afstanden til sine konkurrenter og endte på en fantastisk P2.

Weekendens andet løb blev kørt søndag (kl 04:00 CET). Med det gode resultat han havde opnået, kunne Fjordbach denne gang starte i den anden position. I første sving overhalede han Vernay, ved at tvinge den franske kører til at lave en lille fejl, så han mistede sit indbremsningspunkt i svinget.

Efter de første sving, var Alborg køreren i fuld kontrol med løbet fra fører-positionen, men mod midten af løbet ramte Vernay bagenden af den danske Audi R8 LMS, og sender den ud i et spin. Fjordbach reagerede prompte og var hurtigt tilbage på banen, men mistede nogle positioner, så han passerer det ternede flag i sjette position. Efter løbet, gav stewarderne en straf på 30 sekunder til Vernay, og Fjordbach sluttede officielt i femte position.

Thomas Fjordbach fortalte efter løbene:
"Det var en god weekend for os. Jeg er meget tilfreds med den præstation, som vi viste på banen. Vi var foran hele weekenden, og kæmper for det. I løb et havde vi heldet med os og slutter i P2, hvilket hjælper os godt på vej mod vore mål i mesterskabet. I det andet løb, var vi i en sikker føring indtil sammenstødet som kostede os endnu et podie eller måske endda en sejr, men "that's racing". Det samlede resultat af weekenden er fantastisk, og vi viste, at vi kan være med i toppen".

Næste løbsdeltagelse for High Class Racing, bliver på Silverstone (22.-24. maj) til 2. runde af Blancpain Endurance Series for Anders Fjordbach.