Spændende og dramatisk sæsonpræmiere i GT Masters

ADAC GT
Masters

01/05/14

Mercedes duoen Maximilian Götz og Maximilian Buhk, vinder sæsonens første løb med en afslutning der næsten krævede et målfoto. Kelvin van der Linde og Rene Rast vinder sæsonens andet løb på Oschersleben, under stor dramatik hvor Nicki Thiim måtte udgå efter et større uheld.

De afsluttende faser af 2014 sæsonens første løb i ADAC GT Masters, kunne næsten ikke være mere spændende. Mercedes kørerne Maximilian Buhk og Maximilian Götz (HTP Motorsport) vandt det 60 minutters lange løb med kun 0,3 sekunders forspring, foran Kelvin van Linde og René Rast (Prosperia C. Abt Racing) i Audi R8. Christian Engelhart og Jaap van Lagen (Kösching / GW IT Racing Team // Schütz Motorsport) tog den tredje plads på podiet, i deres Porsche 911.

Starten på første løb
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Grundlaget for sejren lagde Buhk ved start af løbet. Kommende fra tredje position på grid, overtog Buhk føringen før den første kurve, fra Florian Stoll i Audi R8 (kfzteile24 APR Motorsport) og Christian Engelhart i Porsche (GW IT Racing Team // Schütz Motorsport), mens Kelvin van der Linde, der startede fra pole, fik en dårlig start og faldt tilbage til femte position. I front holdt Buhk sig på god afstand fra den forfølgende Stoll og bevarede hovedet koldt den første halve time, selv efter to Safety Car perioder. Buhk kunne dermed overrække sin Mercedes SLS AMG til team-kammeraten Götz, for anden halvdel af løbet, med en solid føring. Men Götz kom i anden halvdel af løbet, under pres fra Jaap van Lagen i Porsche, samt fra René Rast, der havde erstattet van der Linde bag rattet i deres Audi. Først godt 15 minutter før slutningen af ​​løbet, lykkedes det Rene Rast at overhale Porschen på andenpladsen, og derefter gik jagten ind på den førende Maximilian Götz, der indtil da havde haft en komfortabel føring.

Den vindende Mercedes - Götz og Buhk

Endnu en safety car periode, godt 10 minutter før slutningen af løbet, var årsagen til endnu en spændende duel. På de sidste omgange, måtte den førende Mercedes kæmpe mod utallige stormløb fra Rast i Audi R8 LMS ultra. Men Maximilian Götz bevarede sin føring indtil det ternede flag, og hjemkørte den første sejr i 2014 sæsonen af ADAC GT Masters.

Podiet fra første løb, med Kelvin van der Linde og Rene Rast (2. plads), Maximilian Götz og Maximilian Buhk (vindere), samt Christian Engelhart og Jaap van Lagen (3. plads)

For danske Nicki Thiim og hans holdkammerat Fabian Hamprecht, som kørte bilen i starten af ​​det første løb, var løbet fuldstændig forbi efter blot tre omgange. Hamprecht kom ud for en uforskyldt udskridning der beskadigede bagakslen, så holdet måtte opgive det første løb næsten inden det var kommet ordentligt i gang.

Fabian Hamprecht

Til weekendens andet løb, der blev afviklet søndag middag, havde Kelvin van der Linde og René Rast (Prosperia C. Abt Racing) igen sikret sig pole, og denne gang gav starten ikke grund til panderynker. De to kørere dominerede søndagens løb og vandt med 2,4 sekunder foran Christian Engelhart og Jaap van Lagen (GW IT Racing Team // Schütz Motorsport) i Porsche 911. Ved deres hjembane-løb kunne Claudia Hürtgen og Dominik Baumann køre deres Pixum / Team Schubert fra Oschersleben, ind som tredje på podiet.

Starten på andet løb

Søndagens løb startede med en chokerende hændelse. Efter en ulykke under starten, blev løbet flaget af med det røde flag. Alle kørere, der var involveret i ulykken forblev uskadt. Desværre var danske Nicki Thiim en af de kørere der ikke kunne fortsætte.

Efter en afbrydelse på mere end 30 minutter, blev løbet genoptaget, men afkortet til 48 minutter.

René Rast var i stand til at forsvare sin føring ved genstart. Bag hans Audi kæmpede Dominik Baumann i Schubert- BMW og Jaap van Lagen i Porsche, om anden position. Denne duel vandt Porsche køreren Jaap van Lagen, dog kunne han ikke længere true den førende Rast.

Vinderen med anden og tredje på stribe

Ved midten af løbet overleverede Rast sin Audi R8 LMS ultra, med to sekunders føring, til sin holdkammerat van der Linde, der hjembragte sejren foran Engelhart og Hürtgen. Den 17-årige sydafrikanske Kelvin van der Linde har efterladt et imponerende indtryk i ADAC GT Masters. På sin første løbs weekend blev han den yngste vinder af ADAC GT Masters, og satte endda pole position. Dog overlod han det til sin team-kammerat, René Rast, at køre hurtigste omgang.

Podiet fra andet løb, med Engelhart og van Lagen (2. plads), Kelvin van der Linde og Rene Rast (vinderne), samt Hürtgen og Bauman (3. pladsen)