Langstreckenpokal

God weekend for Frederik Nymark i "Det Grønne Helvede"

04/04/14

Frederik Nymark deltog i weekenden i sit første løb på den berømte og berygtede Nürburgring/ Nordschleifen. Det var årets første løb i den tyske langdistance serie VLN, hvor der deltager 170 biler i 27 forskellige klasser.

Det er ikke kun Nordschleifens næsten 25 km, 90 sving og over 300 højdemeter der er en kæmpe udfordring, det er også de langsommere biler der skal overhales samtidig med at de hurtige biler kommer drønende forbi med over 300 km/t på langsiderne.

Aftalen med Niels Borum fra Scangrip Racing kom i hus kort tid før løbet, og Frederik Nymark måtte bruge alt sin fritid foran sin Playstation for at være forberedt til sin største opgave nogensinde!

God weekend for Frederik Nymark i "Det Grønne Helvede".

Fredag formiddag fik Frederik Nymark for første gang mulighed for at teste Scangrip Racings BMW M3 i den frie træning på Grand Prix banen (den del af banen der bruges til Formel 1, DTM mm). Frederik følte sig hurtigt tilpas i bilen, og fik kørt en serie gode omgange samt øvet kørerskifte med hans medkørere Niels Borum og Preben Grundtvig.

Sidst på eftermiddagen blev det alvor, Frederik skulle for første gang køre på Nordschleifen, nu skulle det vise sig om timerne med GT6 på Playstation’en kunne bruges. Frederik Nymark havde gennemgået banen med Niels Borum som fortalte at en god omgangstid er 10 min. 40 sek. Frederik gennemførte sin første flyvende omgang i tiden 10 min. 22 sek. Hvilket må siges at være mere end godkendt for en rookie på Nordschleifen!

Efter træningen var det en smilende Frederik Nymark der fortalte; Det er det vildeste jeg nogensinde har prøvet, man kan virkelig mærke de store højdeforskelle, og nogen steder letter hele bilen, fed oplevelse!

Lørdag morgen startede med 1 ½ times træning/tidtagning. Nürburgring/ Nordschleifen er næsten 25 km lang (inkl. Grand Prix banen), det betyder at hver kører, kun får 2 omgange til at sætte en tid. Frederik Nymarks første tid blev 10 min. 28 sek. Og det var med et fuldt stop undervejs på grund af et uheld, på anden omgang var der lagt op til en markant forbedring af tiden da Frederik pludselig holdt stille midt i et sving.

Frederiks faste mekanikere Flemming Nymark, Lars Vendelbo og Stig Skovbo kørte i service bilen ud til svinget hvor Frederik holdt, og da der ikke er radio kommunikation hele banen rundt var de spændt på hvad de mødte (bilen er udstyret med GPS overvågning).

Frederik stod smilende ved siden af bilen og fortalte at højre forhjul eksploderede med 200 km/t og at han fik reddet den ind på græsset uden skader. Han næste kommentar var; Har I noget at drikke med til mig? Vi andre havde nok bedt om et par nye bukser!

På grund af de mange uheld på banen blev starten udskudt med 1 time, så det nu var kl. 13:00 at løbet på 4 timer skulle starte. Niels Borum som har flere års erfaring på Nordschleifen skulle starte bilen. Med 170 biler til start har man valgt at dele feltet op i 3 dele med ca. 60 biler i hvert felt, vi skulle starte i det andet felt.

Niels Borum kørte et godt og stabilt stint og kunne aflevere bilen til Preben Grundtvig efter 1 time og 20 min kørsel. Preben Grundtvig der ligesom Frederik Nymark var rookie på Nürburgring, måtte en ekstra tur gennem pitten da han blev ramt af en anden bil, der var dog ingen betydelige skader og han kunne køre sit stint færdig.

Frederik Nymark kom i bilen kl. 16:40 og skulle køre bilens sidste stint i løbet. Allerede på første omgang kørte Frederik hurtigere end han havde gjort tidligere og på 3 omgang kørte han hurtigste omgang i bilen med tiden 9:56.60, den hurtigste tid der nogensinde er kørt i bilen!
Efter 7 omgange i ”Det Grønne Helvede” kunne Frederik passere målstregen på en 4. plads i klassen.

Efter løbet udtalte Frederik Nymark: Det er det sjoveste og vildeste jeg nogensinde har prøvet, her skal jeg helt sikkert køre igen!

Næste løb for Frederik Nymark er søndag den 4.maj hvor der er sæsonstart for Ok Legend Car Cup på Padborg Park. Frederik kører efter at veksle sidste års 3. plads til at vinde mesterskabet!