Langstreckenpokal

Stor interesse fra de danske team og kørere

09/04/10

- i VLN Endurance Championship 2010
Ved sæson premieren på VLN Endurance Championship der en af de mest populære serier på Nürburgring Nordschleife og Nürburgring, deltog mange danske team og kørere. For nogle var det første "forsøg" på den mest vanskelige banen i verden, men der var også en "Oldie"!
Og igen til det andet løb denne sæson vil danske kørere vende tilbage banen i Eiffel bjergene.

I det første løb har der været tre danske fyre begynder for Stefan Kaas Racingt. Niels Borum, Anders Majgaard og Lars Vedelbo, de startede i en BMW Mini i SP2 klasse T, der består af køretøjer op til 1.600 cc med turbolader.

Team Stefan Kaas Racing i deres BMW Mini - et rent dansk team.
(Foto: Natascha Theisen)

Men som allerede annonceret Motorsporten.dk deltog Kurt Thiim, som bor i Luxembourg og som stadig her i Danmark er "Touringcar Racing Helt", på den europas længste og sværeste racerbane. Han vil sikkert gerne angribe de unge kanoner.
Han startede i en Seat Leon Supercopa i klassen af VLN Specials 3 T, biler mellem 1600 og 2000 cc med turbolader.

Alle de danske racerkørere nået til slutningen af de fire timer med følgende resultat:
Team af Kurt Thiim i SP3 T og det rent danske hold fra Stefan Kaas i SP2 T sluttede deres race på en vellykket 5. plads i deres respektive klasser.

Kurt Thiimi den Seat Supercopahan sluttede på 5. pladsen med i sin klasse.

Vinder af 4-timers løbet blev den helt nye grøn-gul Porsche GT3 R fra Team Manthey Racing med Marcel Thiemann, Marc Lieb og Timo Bernhard - samme team der også vandt størstedelen af sidste sæsons løb i denne serie.

Team Manthey Racing vandt 4-timers løbet efter en hård kamp med Audi R8 racerne.

Den kommende lørdag - den 10. april - starter det andet løb i 2010 sæsonen, og igen vil der være nogle danske kørere i startopstillingen.

Udover Kurt Thiim der igen kører Seat Supercopa, vil være tilbage bag rattet ved dette løb, vil hans søn Nicki Thiim være i VLN mesterskabet, han skal køre i en VW Scirocco i klassen VLN Specials Gas og hybridbiler.

Også team på GRC Racing vil være at finde på startgridden. De stiller til start med to køretøjer:

• Først deres Aston Martin Vantage i klasse VLN Specials 8, 4000 til 6250 cc.,
  • Dernæst med den velkendte BMW 120 D i klassen VLN D1T dieselklassen for biller mellem 1750 - 2000 cc.

Desværre team er Stefan Kaas Racing ikke på deltagerlisten.
Men der vil imidlertid være en anden dansker med i løbet, det er Michael Juul der kører i en Opel Astra OPC i klassen af VLN Serial Cars.