Volkswagen Polo Cup Tyskland

Verdamt!

Polo Cup - DE
31/07/08

Den 20 årige nordsjællænder, Kennie Frydkjær Jensen fik ikke de bedste minder med hjem fra sit debut-løb på legendariske Nürburgring, der i den forgangne week end lagde asfalt til syvende afdeling af ADAC Volkswagen Polo Cup.

Som debutant i den tyske Polo Cup, er stort set alle løb 'debut løb', hvor en stor del af den ret begrænsede 'bane-tid', bruges til at få banen og dens kørestil ind i kroppen.

Således også denne gang, hvor Kennie blot var nr. 20 efter lørdagens frie træning. Årsagen var, at modsat Norisring der lagde asfalt til det seneste Polo Cup-løb og kræver en aggressiv kørestil, skal Nürburgring angribes mere 'smooth'!
Og så, naturligvis, at et defekt ABS-aggregat gjorde, at Kennie flere gange - med blokerede forhjul - måtte 'hente' bremsepedalen helt nede ved gulvet med tærene!
(Blokerede forhjul = flat spot's = ødelagte fordæk = dårligere tider!)

Kørestilen blev tilpasset banen i kvalifikationen og Kennie kvalificerede sig på en hæderlig 16’ende plads - lige inden himlen åbnede for sine sluser og resten af lørdagen omdannede Nürburgring til, hvad der mest mindede om et badeland!

Da de røde lamper slukkede søndag klokken 10.00, var Kennie hurtig på speederen og vandt nogle pladser på vej ned til første sving.

Længe lå han i en gruppe, hvor der blev fightet tæt om placeringerne fra 10 til 15 – men for Kennies vedkommende blev det dog lidt for tæt. Under et overhalingsforsøg blev han presset halvt ud på græsset, så da han skulle bremse ned til svinget for enden af langsiden, havde han to hjul på tør asfalt og to hjul på græs – og et spind var uundgåeligt!

Inden Kennie igen havde fået raceren på banen, var de nærmeste konkurrenter langt væk og i ensom majestæt passerede Kennie det ternede flag på en skuffende 20'ende plads… VERDAMT..!!!

Efter løbet, der blev afviklet i høj sol og ca. 30 grader, gennemgår en meget frustreret og meget varm kører løbet sammen med sin far og manager, Kurt Rene Jensen.
(Foto: Marianne Johansson / Vitesse Racing)

”That’s Racing! Det er en del af gamet, det ved jeg jo godt” - udtaler Kennie efter løbet ”- men der findes ingen tyske gloser, der kan beskrive den frustration man føler, når det sker!” slutter racerkøreren, der om små tre uger gæsteoptræder i den danske udgave af Volkswagen Polo Cup ved Grand Prix Danmark på Jyllands Ringen.