Supercopa

Sommerferie med solid føring

Supercopa
28/07/08

Hvor lørdagens race i Seat Leon Supercopa var præget af kraftigt regnvejr, var søndagens løb mere behageligt indhyllet i sommersolens varme stråler. Det gav bedre muligheder for godt motorløb - og mindskede risikoen for afkørsler, da Nicki Thiim kørte sig fra 6. til 2. pladsen.

Efter at have vundet løbet lørdag eftermiddag, måtte han - ganske som i mange andre løbsserier, blandt andet DTC - starte fra 6. pladsen søndag formiddag. Ikke en uvant startplacering i 2. heat for den unge dansker...

(Foto: Natascha Theisen)

Da de røde lamper slukkede, var der fuld gas fra Thiim Jr., der med syv omgange tilbage af løbet befandt sig på 3. pladsen bag Constantin Dressler og førende Jimmy Johannsson. Dressler lavede en mindre kørefejl, og Nicki kunne dermed smutte forbi og overtage 2. pladsen. Derefter blev der halet ind på den svenske teamkammerat, og på sidste omgang blev det også til et overhalingsforsøg. 'Jeg lod være med at fortsætte angrebet, for det ville simpelthen være for dumt at sætte en 2. plads over styr', fortalte Nicki bagefter. Fornuftigt nok, når man tænker på at han nu fører med 37 points ned til teamkammeraten fra GAG Racing.

'Det var et perfekt setup og en perfekt strategi der gjorde, at jeg kunne hoppe op på podiet igen i dag', sagde Nicki kort efter løbet.

Nicki og de andre Supercopa-kørere kan nu gå på sommerferie. Næste løb i klassen er på Le Mans-banens Bugatti-layout i september måned. Indtil da kan vi andre kun spekulere på, om vi får en dansk mester i Supercopa 2008. Nicki selv er ikke meget for at fortælle om sine forventninger:

'Jeg vil slet ikke kommentere mine chancer for at tage mesterskabet før tidligst efter løbet på Le Mans!', grinte han på vej væk fra præmieceremonien.