Svær weekend på Oschersleben

Polo Cup - DE
22/04/08

Racerkøreren Kennie Frydkjær Jensen må efter weekend’en 2. og 3. afdeling af ADAC Volkswagen Polo Cup erkende, at der er et stykke vej fra at være ’front-runner’ i den danske udgave af Polo Cup’en til også at være det i den tyske.

Efter at være kastet lidt hovedkulds ud i serien med få dages forberedelse inden åbningsløbet på Sydtyske Hockenheim Ring i sidste week end, var det i denne week end banen i Oschersleben i det tidligere Østtyskland der lagde koldt vejr og asfalt til de to næste afdelinger.
I øvrigt den samme bane, hvor de øvrige ADAC Polo Cup-kørere holdt deres officielle testdage for få uger siden – testdage, som det sikkert ikke ville have skadet, hvis Kennie havde kunnet deltage i dem!

Under fredagens frie træning var Kennie ’blot’ 1,2 sekunder efter hurtigste mand, Sydafrikaneren Shane Williams – men så er man altså helt nede som nr. 19 i Tyskland!

De to tidtagninger (- en til lørdagens løb, en til søndagens) lørdag morgen forløb ikke meget anderledes. I første tidtagning sluttede Kennie som 16’er mens den anden tidtagning, der blev kørt på de dæk, der var udset til også at blive brugt til første løb, blev præget af flere spin og ’flat-spottede’ dæk – og endte med en tid som 18’er.

I lørdagens løb havde Kennie svært ved at finde farten i starten af løbet og faldt yderligere nogle pladser tilbage inden han fandt rytmen og fik kørt sig op på en samlet 15. plads.

I søndagens løb var der væsentlig mere fart i starten af løbet og Kennie havde i en periode god kontakt til den forreste del af feltet – som den bageste af de forreste!
Desværre mistede han kontakten til asfalten i den svære ’Tripple Links’ og et spin hen over græsset satte ham flere pladser tilbage og han måtte de sidste fem omgang kæmpe for at fastholde sin 17. plads.

(Foto: Natascha Theisen)
Kennie Frydkjær Jensen var godt med i søndagens løb på Oschersleben - indtil en tur i græsset sendte ham langt ned i feltet.

”Det var jo netop for at lære at køre race, at jeg ville til Tyskland for at køre – og selvom resultaterne absolut ikke er tilfredsstillende, føler jeg, jeg har lært mere i denne week end, end en dansk Polo Cup-sæson ville kunne give mig” udtalte Kennie efter løbet. ”Nu går der fire uger inden de to næste afdelinger skal køres på EuroSpeedway Lausitz (- syd for Berlin), så nu har jeg lidt tiltrængt tid til at forberede mig mentalt til løbet” slutter den nordsjællandske teenager.

Efter de tre første afdelinger, eller godt 1/3 af sæsonen ligger Kennie samlet nr. 17 i mesterskabet med 32 point – dog stadig med en top-10, der er målet for sæsonen inden for rækkevidde.