- Danish Karting League i Rødby

(Foto: James Black)

Siden sidst

Lundgaard bliver 3’er i Indianapolis

Weekendens IndyCar-løb i Indianapolis startede ud med, at Christian Lungaard kvalificerede sig som anden hurtigst, hvilket er tredje gang i træk, at danskeren starter i forreste række på Indianapolis Motor Speedway Road Course. Lundgaard tog føringen på første omgang, og sluttede løbet på en tredjeplads efter at have ført 35 ud af 85 omgange.

Indy 500 - kvalifikation
Denne uge er IndyCar igen aktuelt, da der køres kvalifikation til årets største løb – Indy 500. Kvalifikationen forløber over to dage, lørdag og søndag. Følg med når Christian Rasmussen og Christian Lundgaard sætter tider til det ikoniske, amerikanske løb.

Kvalifikationen kan ses live på Viaplay. Fra kl. 17:00 lørdag og fra kl. 21:00 søndag.

Læs mere & se highlights fra løbet her

Nicklas Nielsen på podiet i WEC-løb på Spa
(Foto: Ferrari Media)

Siden sidst

Nicklas Nielsen på podiet i WEC-løb på Spa På Spa-Francorchamps blev tredje afdeling af FIA WEC kørt i weekenden, hvor Ferraris Hypercar-kører, Nicklas Nielsen, blev treer i seks-timers-løbet. Ferrari AF Corse-bilen havde pole position, men blev efterfølgende diskvalificeret, hvilket betød, at bilen startede bagerst ud af de 19 Hypercars. Alligevel lykkedes det den hurtige dansker, og hans to medkørere, at slutte løbet på en podieplacering.

En anden dansker, som ellers også lå til et Hypercar-podie, var Michael Christensen, som udgik med Porschen fra en tredjeplads.

Om en måneds tid køres årets helt store højdepunkt – 24-timers Le Mans. Læs om danskerdeltagelsen her.

Læs mere & se highlights her

(Foto: LAT Images)

Det sker

F1 på Imola
I weekenden køres Emilia-Romagnas F1-Grand Prix på Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari – i daglig tale, Imola.

Da Kevin Magnussen sidst kørte på Imola, var i 2022, hvor han hentede tre point hjem ved at blive nr. ni i Grand Prix-løbet og nr. otte i Sprint-løbet. Sidste år blev løbet aflyst grundet oversvømmelser i Emilia-Romagna-regionen.

Læs mere & find tidsplan her

(Foto: Davy Delien)

Det sker

Eurocup-3 på Red Bull Ring med Theodor Jensen
Eurocup-3-serien kører anden afdeling denne weekend. Det sker i Østrig på Red Bull Ring, hvor Theodor Jensen, som kører hos Palou Motorsport, skal i aktion.

Race 1 køres søndag d. 19. kl. 11:25, og Race 2 køres et par timer senere – kl. 15:25.

Se Eurocup-3 live på YouTube her

(Foto: Allied-Racing)

Det sker

Oskar Kristensen og Nicolaj Møller Madsen i GT4 European Series
På Misano-banen i Italien skal GT4 European Series køre i weekenden, hvilket er sæsonens anden afdeling.

Af danske navne kører Oskar Kristensen og Nicolaj Møller Madsen med. Kristensen i en Porsche hos Allied-Racing og Møller Madsen hos Wimmer Werk Motorsport, også i en Porsche. Begge kører med i mesterskabets sølv-klasse.

Race 1 køres lørdag d. 18 kl. 16:25. Race 2 køres søndag d. 19. kl. 12:15.

Se GT4 European Series live på YouTube her

(Foto: Morten Alstrup)

Det sker

Danish Karting League i Rødby
I den danske karting-verden er det blevet tid til årets første afdeling af DKL - Danish Karting League, som foregår på Rødby Karting Ring. Banen, hvor der også blev kørt en afdeling af FIA Karting European Championship sidste år.

Seks klasser kører med i DKL – Micro 60, Mini 60, X30 Junior, OK Junior, X30 Senior og KZ2. Hele 42 kørere står på deltagerlisten i X30 Senior-klassen!

Finalerne køres søndag. 19. fra kl. 13:00.