Super GT
Danmark

14/05/24

Super GT DanmarkDen anden afdeling af Selected Car Group Super GT 2024 blev en forrygende weekend for Nymark Racing.
Frederik Nymark havde en af sine bedste weekender i klassen, hvor stort set alt spillede fra start til slut.

Den hurtige østjyde satte den hurtigste tid i den første træning, som blev kørt lørdag formiddag, og den hvide racer med startnummer 48 i sideruden fulgte op med den næsthurtigste tid i den anden træning.

Teamet vidste, at der var mere tid at hente i raceren, og ganske rigtigt, så satte Frederik weekendens hurtigste tid under kvalifikationen lørdag eftermiddag, og scorede dermed 25 point til mesterskabet.

Super GT klassen har den finurlige regel, for at give endnu flere overhalinger til tilskuerne, at man skal bytte rundt på top-8 fra kvalifikationsresultatet, så det betød 8. startposition til første løb. Men det betød så blot, at teamets anden kører, Alex Maansen skulle starte fra Pole Position – en helt ny oplevelse, for det var kun hans andet asfaltbaneløb.

Der var ballade allerede i Sving 1, da en kører foran Frederik spandt rundt, og holdt på tværs af banen. Det betød at den unge kører måtte en tur gennem gruset, men heldigvis kunne grave sig tilbage på asfalten igen – men som allersidste mand.

Det stod hurtigt klart, at bilen egentlig stadig kørte OK, selvom der var snavs på dækkene, og så var det ellers bare at give gas, efter Safety Car var kørt i pit igen.

Bilen kørte dog stadig ikke optimalt for Frederik, og det var ren overlevelse i resten af løbet. Men det gav pote, at køre videre ude på banen, og kortene faldt sådan ud, at han kunne krydse målstregen som firer, og dermed score en god portion point.

Der var også tekniske problemer for Alex Maansen, så mekanikerne fik derfor travlt med at få både bil #48 og #327 gjort klar til løb 2, som skulle køres senere på søndagen. Teamets tre chefmekanikerne Jens Møibæk, Jeppe Stouby og Keld Jensen fik fordelt arbejdet ud mellem mekanikerne, så alle biler var køreklare til weekendens andet løb.

Frederik var yderst tændt på at komme fremad i feltet – en anelse for ivrig, da dommerne dømte tyvstart, hvilket kostede ham en strafbane. Lige netop den strafbane fik stor indflydelse på løbet, da førstepladsen for længst var kørt forbi. Til gengæld havde Nymark en god og tæt fight med andenpladsen, og det lykkedes ham at snuppe placeringen inden målflaget kom frem. Med tre gode placeringer i kval, løb 1 og løb 2, betød det Pole Position til finaleløbet.

Frederik fik en rigtig god start, og kom først ned i Sving 1, og holdt føringen i alle 15 minutter + en omgang, selvom der var hårdt pres på, fra optil 5 kørere, da der var flest i vedhænget. Men Nymark holdt hovedet koldt, og afviste alle forsøg fra konkurrenterne, og han var den første kører i feltet til at modtage målflaget, og dermed kunne indtage den øverste plads på podiet.

Alex Maansen (#327)

Efter at være startet etter i første løb, måtte Alex Maansen som tidligere nævnt udgå af første løb. I løb 2 gjorde han det rigtig godt, indtil han blev ramt af en anden kører, og røg ned på sidstepladsen, langt efter konkurrenterne. Han fik revancheret sig i finaleløbet, og kørte et flot løb, og sluttede toer blandt Am kørerne.

Mark Bossen (#33)

Mark Bossen var igen til start i Grand Prix Tours Super 2L klassen, hvor han kørte 10. hurtigste tid af alle i den første træning. Med hele 18 deltagere på banen, var det dog marginaler som afgjorde placeringerne.

Med 16. startposition lå han midt i orkanens øje, og var en tur gennem sandet i løb 1, men fik kæmpet sig tilbage på asfalten, selvom feltet var stukket af sted. Løb 2 gik væsentlig bedre, og Mark sluttede 12’er. I finaleløbet lå han til en fin placering, inden et spin på en af de sidste omgange sendte ham tilbage på P15. Men alt i alt en fin weekend, hvor Mark fik fundet meget mere fart, og blev langt mere dus med bilen.

Med weekendens resultater er Frederik Nymark gået i front af det generelle Super GT mesterskab, mens Alex Maansen er gået i front af Am mesterskabet.

I Teammesterskabet har Nymark Racing udbygget føringen, så der er et solidt forspring til andenpladsen.

Mark Bossen er 16’er i Super 2L mesterskabet.

Nu har Nymark Racing en lille mini-pause, inden det næste løb i Super GT og Super 2L klasserne skal køres på Ring Djursland den 22.-23. juni 2024.